Op onze korte en intense reis samen, wijs ik je niet de weg, maar ben ik een vast baken en lichtpunt.

Fyr Coaching is Jean-Paul Bindels. Ik heb 8 jaar voor een start/scale-up gewerkt in de reclame/online marketing wereld. Ik was verantwoordelijk voor corporate key-accounts, grote internationale campagnes en heb diverse teams succesvol gemanaged, gemotiveerd en gecoacht.

“Ik merkte dat ik in de ratrace zat druk bezig van promotie naar promotie, van meeting naar meeting en van target naar target. Hoogopgeleid, maar enkele essentiële zaken/inzichten nooit geleerd.”

Grenzen aangeven, hoe doe je dat? Hoe kan ik weten of ik het goed doe, als ik geen heldere doelen heb/krijg? Zit ik in een transactionele of relationele relatie? Rust en reflectie momenten inbouwen, dat is toch zo jaren 80, constant knallen, zo hoort het! Toch?

 

Nou nee. Dat er iets moest gebeuren was duidelijk.

 

‘Gezegend’ met een burn-out voor mijn 35ste, kan ik nu wel zeggen. Door middel van een mooie lichamelijke, mentale en spirituele reis ben ik tot mijn kern gekomen en heb ik inzicht gekregen in iedere lichaamsvezel, patroon en droom. 

 

Uiteindelijk ben ik van de grond af opnieuw gaan opbouwen. Ben hierdoor ervaringsdeskundige geworden als het gaat om ingrijpende persoonlijke ontwikkeltrajecten en hier sterker uitgekomen dan ooit. Ik weet hoe moeilijk het soms kan voelen, hoe lastig het is, hoeveel oefening er nodig is en hoe vaak je weer even terug valt. Maar ook dat je kan veranderen als je dat zelf wil en kan groeien naar een completer persoon.

Werkwijze

Mijn doel van het coachtraject is jouw zelfsturend vermogen te vergroten. Je weet uiteindelijk beter wie je bent, waar je voor staat, waar je heen wilt en hoe je daar naar toe kan werken, zonder jezelf af te remmen.

Als coach ben ik oprecht gefascineerd in jou als persoon en hoe jij naar de wereld kijkt. Ik werk intuïtief en ben scherp in mijn observaties, maar altijd met voldoende humor en compassie.

Ik geloof in de Inclusive Coaching aanpak, waarbij men uitgaat van heel de mens en werkt met heel de mens. Als mens kan je niet stuk zijn. Er kan hoogstens een deel (momenteel) niet goed functioneren.

Ik maak gebruik van verschillende technieken uit de Rationeel Emotieve Training, Transactionele Analyse en Neuro Linguïstisch Programmeren. Ik combineer dit met enerverende praktische oefeningen om zo een dynamisch en uitdagend traject te bieden.

.

Belangrijk voor een succesvol coachtraject is dat jij naar de plek van moeite wilt gaan, dat je actief aan de slag gaat met de nieuwe inzichten en experimenteert met ander gedrag. Als ik het gevoel heb dat ik aan het werk ben, dan breng ik dat in en trek ik een duidelijke grens.

 

Onze relatie is gebaseerd op gelijkwaardigheid, waarbij ik een sfeer van veiligheid en vertrouwen schep, zodat jij in die spiegel durft te kijken. Als coach, ben ik alleen een baken en facilitator van het leerproces dat jij doormaakt, de niets verhullende spiegel, de ongeremde vragensteller. Waar nodig ben ik de motivator en inspirator maar alleen als het dienend is aan de situatie en met een duidelijke disclaimer.

 

Kortom: met een beter beeld van en over jezelf, een goed gevulde rugzak met nieuwe inzichten, ervaringen en handvatten rijker ga jij na ons traject weer verder op je pad.

Geïnspireerd geraakt? Neem contact op voor een afspraak.

Missie

Ik geloof dat mensen die zichzelf echt kennen een voller, bewuster en rijker leven zullen leiden. Zij kunnen hierdoor genieten van elke seconde en hebben de rust om actief in het hier en nu te zijn. Zij zullen achteraf nergens spijt van hebben. Zij zullen hun leven hebben geleid…….  niet gevolgd.

 

Mijn doel is mensen meer inzicht in zichzelf te laten krijgen en bewuster te maken van hun eigen handelen en potentieel. Hun innerlijke vuur aan te wakkeren en mensen naar het hier en nu halen, waar alle belangrijke keuzes worden gemaakt.

.

Het begint met naar jezelf kijken zonder oordeel, accepteren wat je ziet en waar nodig aanpassingen te doen. Dit proces zal confronterend, helend, pijnlijk, mooi en/of verdrietig zijn, maar je hoeft het niet alleen te doen als je vastloopt.

 

Mijn missie is om jou te helpen bij deze persoonlijke groei en jou in je kracht te zetten. De wereld verdient namelijk jouw beste versie. Samen maken we op deze manier de wereld iedere keer een stukje mooier.

Opleidingen:

  • CoachCenter Den Haag – Professioneel Coaching & Leiderschap – NOBCO Practitioner gecertificeerd
  • Internationale Bedrijfskunde Master – Bachelor – Universiteit Maastricht

Ik volg de gedragscode en het klachtenreglement van de NOBCO.

Nieuwe en oude uitdagingen die me energie geven; golfsurfen, koken, reizen, kickboksen, snowboarden, skiën, yin yoga, fitness, liefde voor mezelf en anderen, zee, strand en vuurtorens.