Fyr Journal - Journal Wanderings #5 - Focus - De harmonie tussen inspanning en ontspanning
fyrcoaching_amstel_uitzicht_regenachtig

Journal Wandering #5 – Focus – De harmonie tussen inspanning en ontspanning

12 mei. De eerste regenachtige quarantaine week staat voor de boeg. Zal even omschakelen zijn. Gelukkig zijn we daar allemaal stukken beter in geworden de afgelopen weken.

Goed moment om al je werkzaamheden goed te plannen en verdelen. Voorkom dat je helemaal ondersneeuwt in werk en niks gedaan krijgt of voorkom dat je overuren maakt. Betere balans door verdeling en focus.

Voor een betere focus en afwisseling heb ik baat bij:

1- Groepeer de hoofd topics van de komende week, en schrijf alle to do’s van je af/op

2- Deel de tijd die je te besteden hebt die dag in blokjes van 25 minuten

3- Kies per dag je 2 – 5 topics waar je aan wilt werken en hoeveel tijd je per topic te besteden hebt (op basis van impact en prioriteit), b.v. 1 tot 4 blokjes

4- Zet je kookwekker op 25 minuten, en start dan met het belangrijkste topic van de dag, kijk in de to do list van dat topic en identificeer dan de belangrijkste 2 of 3 en ga aan de slag. Maak zo veel mogelijk to do’s af in dat blok van 25 en eventuele vervolg blokjes en laat je niet afleiden.

5- Na 2 setjes van 25 even 5 min pauze nemen, en dan weer een setje van 2x 25. dan bv 30 min pauze, en dan evt nog 2x 2 setjes.

6- Als iets niet perse af hoeft dan hou je aan je toegewezen blokjes en ga door naar het volgende blokje als het topic het maximale aantal blokjes van die dag heeft opgemaakt.

7- Sluit ritueel je werkdag af. Ruim je laptop op, ga een blokje om of kleed je om. Zorg voor een duidelijk afschakeling.

Voordeel is dat alle belangrijke topics aan bod komen, je constant stappen blijft zetten en je jezelf traint in focus.

Doe er je voordeel mee.

– staystrong | staysane | staysafe –


Fyr Coaching gelooft vurig dat young professionals gebaat zijn bij meer zelfkennis, zelfliefde en richting vooral nu in de huidige prestatiemaatschappij.

Verbreed je perspectief, verduidelijk jouw stip aan de horizon en kom in beweging door middel van 1:1 coaching, trainingen of het Fyr op je koers 4 weken programma.

Benieuwd of coaching of het Fyr op je koers programma iets voor jou is kijk dan op https://www.fyrcoaching.nl/