Fyr Journal - Expeditie Sea Through - Re-align mind + soul
taghazout_sunset_expeditie_sea_through

Persoonlijke groei door even een stap terug te doen

Begin maart 2017, vertrok ik voor 2 weken naar Thailand voor een eigen ontworpen kickboks retreat. Dit was 5 maanden nadat ik onderuit was geschoffeld door mijn burn-out. Langzaam had ik toen een start gemaakt met mijn weg te vinden in de lawine waar onder ik bedolven was.

 

De gouden greep van mijn ‘retreat’ was achteraf de combinatie tussen;

  • Ik alleen op reis
  • Een nieuwe enerverende omgeving
  • Zelfopgelegde regelmaat en discipline
  • Een zwaar lichamelijk component
  • Zon
  • Nieuwe mensen om heen waar ik geen historie mee had
  • Plus de helende werking van de zee

 

Aan het begin voelde ik me enorm alleen, kwetsbaar en op mijn diepste punt. Gedurende de reis begon ik langzaam verstoten delen te accepteren, ik voelde dat ik niet stuk was en dat ik niet had gefaald. Bovenal kwam ik weer in contact met mijn innerlijke kracht en kompas waar ik over de loop van de jaren het contact mee was verloren. Het voelde als thuiskomen, thuiskomen bij mezelf.

 

2 weken werden 4 weken. Met nieuwe energie, een aantal waardevolle inzichten en een handgeschreven brief aan mijn ‘mislukt’ en verstoten deel in mijn rugzak kwam ik terug. De maanden erna ben ik stappen blijven zetten op het gebied van persoonlijke, lichamelijke en spirituele groei.

 

Ik beloofde mezelf toendertijd plechtig dat ik nog een keer terug zou gaan naar die magische plek als ik echt weer in mijn kracht stond.

 

Sometimes you need to take a step back to grow

 

Een half jaar geleden werd ik opeens wakker en herinnerde ik mijn droom. In de droom was ik terug op die magische plek. Ik realiseerde me dat ik dit keer niet zelf ‘deelnemer’ was, maar dat ik nu zelf mensen kennis liet maken met de ontwikkeling die je kan doormaken als je buiten je comfort zone gaat en de weerstand gaat opzoeken.

 

Ik, degene die retreats organiseert, bijzonder belachelijk idee dacht ik nog. ‘Bange JP c.q. de innerlijke criticus’ vertelde me vanuit links “dat ik daar nog lang niet klaar voor was. Ik moest eerst maar eens groot worden als coach.” Vanuit rechts vertelde ‘de krachtige wijze’ me “als je mensen alleen al halverwege kan brengen van de afstand die jij hebt afgelegd, dan zal de impact als ze er klaar voor zijn levensgroot zijn”. De realist zei “ik ben al blij als we een kwart halen“.

 

Het idee bleef spoken in mijn hoofd. De ingrediënten waren duidelijk; combineer een magische plek met persoonlijke ontwikkeling, surfen en yin yoga en voeg de kracht van de oceaan toe en je hebt de kaders voor een transformerende ervaring.

 

Na weken van plotten, brainstormen en iteraties begint nu langzaam een concreet concept vorm te krijgen met als doel persoonlijke groei faciliteren door middel van oprechte aandacht, een uitdagend programma en een enerverende omgeving.

 

Expeditie Sea Through. Re-align mind + soul

 

1 week, magische locatie van Tamraght/Taghazout Marokko, kleine groep, september/oktober 2019.

 

Een mooie balans tussen inspanning en ontspanning en naar binnen kijken en naar buiten kijken.

 

Investeer 7 dagen puur in jezelf. Check bij jezelf in. Waar ben je goed in, waar droom je van en wat staat in de weg. Verifieer of je koers nog goed is en stuur bij waar nodig.

 

Intrigeert dit je, ben je 27+ en ben jij klaar om de volgende stap te zetten op het gebied van persoonlijk leiderschap, ga dan mee op expeditie naar jezelf?!

 

De plaatsen zijn beperkt, maak snel je interesse kenbaar via een pm.

 

^
Fyr Coaching stimuleert persoonlijk leiderschap bij young professionals door middel van 1-op-1 coaching en trainingen. Daarnaast is Fyr Coaching gespecialiseerd in coaching voor, tijdens of na overspannenheid/burn-out.

Mijn missie is het om jou te helpen bij persoonlijke groei en organisaties te ondersteunen om dit te faciliteren bij hun werknemers. De wereld verdient namelijk jouw beste versie. Samen maken we op deze manier de wereld iedere keer een stukje mooier. Benieuwd waar ik voor sta en hoe ik werk? Kijk dan hier